(ФОТО+ВИДЕО) Шарената револуција одбројува – уште три дена, чаталот пак ја изрешета исчистената владина фасада

0
954

Демонстрантите, кои традиционално протестот го почнаа пред зградата на СЈО, маршираа до Владата, каде додека траеше боењето на фасадата, дел од нив ги обоија двете коловозни ленти на булеварот Илинден, притоа цртајќи триаголник, на чии страни испишаа „слобода, еднаквост и правда“. Во средината на триаголникот го испишаа бројот три, кој означува уште колку дена има до истекот на рокот за исполнување на нивните барања.

ClAg7IUVYAAW-m7 ClAf9z2XAAA-0c8 ClAlYf5WIAAI9Nv 13450160_1014664228603432_3817467824558038213_n ClAnDyPWYAAo9Gx ClAnnwpWIAADedH ClApfZiWkAA4349 ClApsEuWAAEW_P- ClAuondWkAQXZ8K