Фокус: СВАРОВСКИ СУДСТВОТО НА МИЈАЛКОВ СЕ РАСПАЃА – 15 судии го кренаа гласот против Панчевски!

0
916

Петнаесетмина судии од Основниот суд Скопје 1 го кренаа гласот против, како што велат, злоупотребата на судот од страна на Владимир Панчевски, претседател на Кривичниот суд, дознава „Фокус“.

„Петнаесетина судии му кажаа не на Панчевски, му пратија порака дека Основиот суд не е приватен суд, туку дека е во функција на граѓаните и поради тоа тој не смее да го користи судот за лична пресметка со колегите“, велат засегнатите судии кои за сторените злоупотреби на Панчевски решиле да го информираат Судскиот совет и Советот за утврдување на факти и покренување на постапка за утврдување одговорност за судија.

Целиот текст ОВДЕ