(ФОГО ГАЛЕРИЈА) НОВА ГРАДЕЖНА ОФАНЗИВА НА ГРАДЕЖНОТО ТАНДЕМ ДУО, КИТАНОВ И СУГАРЕ ВО ВЕВЧАНИ ДРЖАВА : РЕХАБИЛИТАЦИЈА НА ОКТИСИ И ЌАФАСАН ВО ВРЕДНОСТ ОД 700 ИЛЈАДИ ЕВРА!

0
453

Со директорот на ЈП за државни патишта Зоран Китанов и градоначалникот на Вевчани, Сашо Јанкоски, денеска извршивме увид на рехабилитациите на патиштата што се работат во Вечанскиот крај.
Меѓу нив и регионалниот пат од Вевчани преку Октиси што се поврзува со граничниот премин Ќафасан, инвестиција од околу 700 илјади евра. Преку 610 милиони евра се инвестираат во целокупната инфраструктура во Охридско- струшкиот и Вевчанскиот крај.
Продолжуваме со силно темпо…..