ФИЈАСКО НА МИЦКОВСКИ ВО КАВАДАРЦИ: Од цела бизнис заедница во Тиквешијата, значи винарии, фабрики итн на средба му дошле само десетина газди на мали дуќанчиња и Митко Јанчев со тројца од својот кабинет!

0
416

Се распрашавме во Кавадарци како поминала денешната средба на Христијан Мицковски во Кавадарци, од таму ни одговорија:

– Тотално фијаско, за да ја наполни малата сала, Мицковски ги седна на една страна од масата цела своја партиска делегација од Скопје плус локалното раководство на партијата, а од другата страна седнаа десетина ситни газди на дуќалнчиња плус Митко Јанчев и тројца од неговиот кабинет. Ги немаше газдите на винариите на фабриките кои вработуваат илјадници луѓе во Кавадарци, град кој важи за еден од побогадите и економски развиените во земјава.