ФИЛИПЧЕ: СЕ СЛУШНАВ СО МИНИСТРИТЕ ЗА ЗДРАВСТВО И ТУРИЗАМ НА ГРЦИЈА МИ КАЖАА ДЕКА ГРАНИЦАТА ЌЕ ЈА ОТВОРАТ НА 15-ТИ МАЈ ЌЕ СЕ ОДИ СО НЕГАТИВЕН ПЦР ТЕСТ ИЛИ СО ВАКЦИНА

0
185

– Се слушнав со министрите за здравство и туризам на Грција, ми кажаа дека на 15-ти мај ќе се отвори грчката граница и ќе биде дозволено минување со негативен ПЦР тест или со примена вакцина, на самите гранични премини ќе има пунктови за изработка на ПЦР тестови…

Министерот Венко ФИлипче на денешниот прес по повод стартот на вакцинацијата за постари лица од 77 години.