ФИЛИПЧЕ : ПРВПАТ ПОСЛЕ 70 ГОДИНИ ЗДРАВЕСТВЕНИОТ ДОМ ВО БИТОЛА ДР ХАИМ АБРАВАНЕЛ ДОБИ НОВ ИЗГЛЕД

0
272

За првпат после 70 години Здравствениот дом во Битола, д-р Хаим Абраванел доби нов изглед. Во проектот комплетно се обновени внатрешните простории, ходниците, работните простории, педијатриската служба, вакциналните пунктови, превентивната служба, превентивната стоматологија и делот кадешто се чуваат вакцините од редовниот календар.

Дополнително, Здравствениот дом ќе добие ново амбулантно возило и целосна замена на кров. Честитки до директорката д-р Весна Спиркоска и целокупниот медицински персонал кој изминатиов период успешно се справуваше со менаџирање на ковид кризата во овој регион и успешно го спроведува процесот на имунизација.

Фејсбук статус на министерот за здравство, Венко Филипче.