ФИЛИПЧЕ: НИКОЈ НЕМА ДА ИЗБЕГНЕ ОДГОВОРНОСТ, ИСТРАГАТА ЌЕ КАЖЕ КОЈ ЗГРЕШИЛ, СИТЕ ОД ДИРЕКТОРИ ВО ТЕТОВО ДО МЕНЕ ЌЕ ОДГОВАРАМЕ СОГЛАСНО ИСТРАГАТА

0
300

– Одговорност ќе има, истрагата ќе покаже каде да ја адресираме таа одговорност, и никој нема да куртули па дури ни јас. Истото важи за директорите на болницата во Тетово. Безбедни се модуларните болници градени се од сертифицирани материјали, вакви несреќи за жал се случуваат секаде во светот и тоа не е причина да не ги користиме овие болници кои се изградени по сите стандарди безбедносни.

Министерот за здравство Венко Филипче.