ФИЛИПЧЕ: ИЗВРШИВМЕ МОБИЛИЗАЦИЈА НА СИТЕ ЛЕКАРИ И МЕДИЦИНСКИ ПЕРСОНАЛ КОИ СЕ ВРАБОТЕНИ ВО ЈАВНИТЕ И ПРИВАТНИТЕ БОЛНИЦИ И ЌЕ ГИ ПОВИКУВАМЕ РОТАЦИСКИ КАКО ЌЕ ЗАТРЕБА!

0
964

– Благодарност до сите приватни клиники и болници кои ги понудија своите капацитети и апарати за болни ако затреба, ние вршиме мобилизација на сиот медицински персонал вработени во македонското здравство без разлика дали се во државни или приватни клиники и ќе ги повикуваме ротациски како ќе затреба! Уште денеска децата заболени од Корона ќе се префрлаат во детската клиника за белодробни болести Козле.

Венко Филипче на денешниот прес за најновите вести за Корона Вирус.