Филипче : Дополнително вработување на медицински кадар за време пандемија, 140 лекари, 200 медицински сестри и 30 специјалисти значи сериозна инвестиција во здравствениот систем

0
573
Во изминатите месеци примивме 140 лекари, 200 медицински сестри и 30 специјалисти. ✊
Дополнително, зголемувањето на платите и дежурствата значат сериозна инвестиција во здравствениот систем.

Фејсбук статус на министерот за здравство, Венко Филипче.