Филипче: Ако продолжат верските собирање јас ќе побарам од Владата стриктно да се забранат

0
838

-Ако продолжат верските собирање јас ќе побарам од Владата стриктно да се забранат – изјави на денешниот прес министерот Филипче.

Претходно зборуваше за ритуалите поврзани со погребите и препорача периодов на погребите да биде присутно само потесното семејство, а собирите да се остават за подоцна.