ФИКУСОТ ОД ВОДНО Е НЕНОРМАЛЕН ЗА СИТЕ ПАРИ И ДВА МАНДАТИ: Хорхе поништи 22 аболициии, и чинот го престави како одлучен чекор против криминалот, иако практично поништува своја одлука?!?!

0
621

Претседателот Ѓорѓе Иванов денеска донесе одлука да поништи дел од одлуките за помилување на вкупно 22 лица. Како што рече Иванов, цврсто е убеден дека аболицијата која ја донел на 12. април и понатаму смета дека е клучна за решавање на кризата и тоа го направил во интерес на државата и на граѓаните.

Не сакам веќе никој да има сомнеж. Ниту еден политичар не е над законот, ниту еден политичар не е недопирлив, напротив, секој ќе одговара за своите постапки, изјави Иванов повикувајќи ги сите други кои не с епомилувани согласно измените во Законот да поднесат лични барања за поништување на одлуката за нивно помилување.

Инаку претседателот пред месец и половина донесе одлука за колективна аболиција на 56 лица.

Овај е ненормален , Хорхе дефинитивно треба да продолжи да се брка со тоа шарпланинците по вилата на Водно.