ФИЗИЧКИТЕ НАПАДИ ВРЗ АЛБАНСКИТЕ ПРОФЕСИОНАЛЦИ, ДУИ САКА ДА ГИ ПРЕТСТАВИ КАКО ПАТРИОТИЗАМ, ВЕЛАТ ОД ЕВРОПСКИОТ СОЈУЗ ЗА ПРОМЕНА

0
353

Според Европскиот сојуз за промена, физичките напади врз албанските професионалци, ДУИ сака да ги претстави како патриотизам.

Ова, според нив, само ја потврдува паниката и стравот од пораз во кој се наоѓа оваа партија.

„И ова не е прв пат. Претходно, на најнизок начин, со јавен линч низ порталите на Артан Груби, тие ја нападнаа претседателката на Врховниот суд, Беса Адеми. Само затоа што не потпадна на притисоците на ДУИ да го врати Груевски во Северна Македонија како херој“, велат од Европскиот сојуз за промени.