Фатиме распали по Двојче на Турски, ТООО ЦАРИЦЕ! ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ВЛАДИМИР ТАЛЕСКИ ОД БИТОЛА СО ПРЕВОЗОТ НА УЧЕНИЦИТЕ ПРАВЕЛ ОПШТ ПИЧВАЈЗ!

0
1048

Катица Јанева на денешната прес конференција ја најави новата страга наречена „ТРАНСПОРТЕР“.

Специјалната јавна обвинителка појасни дека „Транспортер“ се однесува на „најскапиот транспорт на ученици во светот кој го плаќал градот Битола“. Како што рече Фетаи, градоначалникот Владимир Талевски плаќал превоз на ученици по цена повисока од транспортот за ученици што се плаќа и во Токио. Вкупната штета од околу 360 илјади евра, и тоа за само две учебни години.

Специјалната јавна обвинителка Фатиме Фетаи меѓу другото денес на пресот од СЈО го раскринкува криминалот на градоначалникот од Битола Владимир Талески – Двојче, па на моменти за граѓаните со турско потекло за да разберат распали и на турски јазик