ФАКТ ПРЕД КОЈ АНТИ ВАКСЕРИТЕ МОЛЧАТ: ОД 700 000 ГРАЃАНИ КОИ ПРИМИЛЕ ДВЕ ВАКЦИНИ, НЕМА НИТУ ЕДЕН ПРИЈАВЕН СЛУЧАЈ НА КОМПЛИКАЦИИ

0
409

Досега, вкупно 700.000 граѓани во нашата земја примиле две дози на вакцина против Ковид-19, со што дале придонес и покажале грижа за сопственото, но и колективното здравје.

Од вакцинираните граѓани, не е регистриран ниту еден случај со сериозни последици или компликации по имунизацијата. Вакцините се безбедни и ефикасни и само со целосна вакцинација се намалува шансата од заболување од Ковид-19, развивање тешка форма на болеста, хоспитализација и смртен исход.

#ВакцинирајСе