(ВИДЕО) УШТЕ ЕДЕН ПОПУЛИСТ ПЕЧЕН ЗА КРИВИЧНА ПРИЈАВА : ТОДОР ПЕТРОВ ПРЕКУ ИНТЕРВЈУ ВО ДВИЖЕЊЕТО БОЈКОТИРАМ ГО ПОВИКУВА НАРОДОТ ДА СИ ПУКА ВО ДВЕТЕ НОЗЕ, ДА СИ НАПРАВИ ШРАПНЕЛ СО МАСОВЕН БОЈКОТ НА ПОПИСОТ НО НЕ ИМ КАЖУВА ДЕКА ОНИЕ КОИ ЌЕ ОДБИЈААТ ПОПИС СПОРЕД КЗ ЕМ ЌЕ СЕ КАЗНАТ 300 ЕВРА ЕМ ПОВТОРНО ЌЕ СЕ ПОПИШАТ!

0
452

Претседателот на Светскиот македонски конгрес, Тодор Петров како и Димитар Апасиев, лидерот на Левица масовно го повика народот на бојкот што по закон и по член 387 од КЗ претставува кривично дело со што повикува на непослушност и непочитување на спроведување одлука на државен орган.

Тодор Петров вечерва буквално ги повика македонците да си направат огромен шрапнел во нозете при што ги повика масовно да го бојкотираат на пописот при што не им објасна дека со самото тоа што не давање точни информации или одбивање да дадат информации на државен орган глобата е 300 евра по полнолетно лице во фамилија, значи ако во една фамилија има 4 лица тоа се 300 евра по лице и исто така не им објасни дека за сите кривични дела не се пропишани затворски казни и дека за некои кривични дела се пропишани фиксни финансиски глоби.

Попис на население не се избори па да седат дома и да бојкотираат туку е процедура за попис на население кое го спроведува државен орган а не партија. Навистина штета што многу луѓе ќе однесе на душа со глоба од 300 евра Тодор Петров со овие повици за бојкот и повторно ќе бидат попишани, значи ем ќе платат глоба од 300 евра и ем ќе се попишат.