УШТЕ ЕДЕН ПАРАЗИТ ИЗГУБИ ФОТЕЛЈА : Владата на Спасовски го разреши Лазе Еленовски

0
807

Владата го разреши Лазе Еленовски како специјален претставник за интегрирање на Македонија во НАТО во Брисел.

Поранешниот министер за одбрана беше избран од оваа Влада со поддршка од ДУИ во февруари 2018 на таа функција.

Ваквата одлука Владата ја донела на седницата на 19. мај, а решението за неговото разрешување е објавено во вчерашниот Службен весник.

Еленовски претходно беше амбасадор во Брисел.

Инаку тој се прослави со својата пајтон партија СДУ со ставањето на луѓе со слични имиња и презимиња на изборите кога СДСМ ќе се решеше да ги бојкотира за да го лаже народот по грешка да гласаат за СДУ.

Истото тоа го правеше уште еден режимски куртон, лидерот на партијата СДПМ, нормално му го заборавивме името.

ВМРО ДПМНЕ тогаш ги користеше овие нечесни луѓе за да го гази СДСМ и да ги добива изборите со разни трикови и ИЗБОРЕН ИНЖЕНЕРИНГ помогнат со моќна МЕДИСКА ПРОПАГАНДА која не чинеше сите нас 20 милиони евра годишно од буџетот!!!

Но по падот на режимот, Лазе Еленоски нормално итар и без срам се приклучи на ДУИ?!?! Наводно имал албанско потекло?!?! И успеа да излобира ДУИ да го предложи за амбасадор во Брисел?!?!