Уште еден гаф на уредничката на Канал 5, Лидија Богатинова!

0
1309

bogatinova

Поврзано со високите температури во последниве денови, водителката на вестите на Канал 5 вели: „За неколку часа само во Штип се пријавени пет случаи на мозочен удар“, па го прашува дописникот од Штип: „Дејан, што велат докторите, дали ваквиот број е алармантен?“
Талентну недостижен, како може ваквиот број да не е аларматен? Ова прашање не би смеело да го постави ни тотален почетник.

Инаку, „генијалката“ во водителското столче беше Лидија Богатинова, главниот уредник на информативната програма на Канал 5, и веќе прославено новинарско перо.

п.с. Работата воопшто не е за смеење, но некои новинарски бисери не може да останат незабележани.

Миодраг Мишолиќ, фб статус