УРЕДНИЧКАТА ВЕСНА ЈОВАНОВСКА ДОЈЧИНОВСКА ОД ТЕЛМА ПОВИКАНА ОД ОБВИНИТЕЛСТВО И МВР НА РАСПИТ ЗА НЕОБЈАВЕНА ВЕСТ

0
376

Полициски службеници во два наврати на лична адреса ја барале уредничката на Телма, Весна Јовановска Дојчиновска, по наредба на обвинител, за да учествува во распит за информација која воопшто не е објавена на ТВ Телма и на дигиталните сервиси на телевизијата, пренесува Телма.

За случајот, ТВ Телма ги информираше и новинарските претставници од Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) и од Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ).