УРЕДНИКОТ НА ЛИБЕРТАС Ацо Кабранов го здрма ШИЛЕСТОТО УШЛЕСТО МАФИЈАШКО КОПИЛЕ СО МЕГА БОМБА : Курц беше на тајна мисија во Скопје, имаше две задачи, едната е поврзана со Грујо, другата е чист мафијашки бизнис!!!

0
6338

Курц во македонија официјално дојде како министер на земја председавач со ОБСЕ да ја видел состојбата на Македонско Грчката граница, за бегалците де и да се слика со Никола Поповски кој е и пратеник и министер.

Но тоа беше само за пред камерите за да се замајава јавноста во Македонија. Вистинската причина за посетата на добриот пријател на Груевски и двајцата припадници на десни парти од различни држави имала сепак поинаква цел.

Десничарот од Австрија на побратимот Груевски од име на европските народни партии каде што припагјаат партиите на двајцата носел барем така се тврди во дипломатските кругови добронамерен совет од сестринските партии на ВМРО ДПМНЕ да се повлече од лидерската позиција за добро на партијата.

Курц носел и како министер за надворешни работи на Австрија уште една порака до владата со вд премиерот вмровецот Емил Димитриев. Практично тој требело да лобира во име на операторот ВИП кој е Австриска компанија оваа влада да не ја потпише лиценцата за влегување на трет мобилен оператор во Македонија кој би бил сериозна конкуренција пред се во цените за клиентите имајки предвид дека ВИП и Тимобаил иако различни компании имаат договор заеднички да ги диктиратаат цените.

Третиот оператор би им ги поматил сметките и затоа Курц во име на заштита на интересите на компанија која е од државата во која е министер легитимно се #потрудил# да и ги штити интересите.

Како ќе постапи владата на ВМРО ДПМНЕ И ДУИ пред да замине велат зависело од финансиската понуда кон ДПМНЕ и ДУИ која би ја дал операторот кој бара одлагање на влез на трет оператор за да можат уште извесно време да ќаруваат од високите цени на телефонските услуги.

Фејсбук статус на Ацо Кабранов, новинар и уредник на порталот Либертас