УНГАРЦИТЕ СЕ ЖИВА КОМЕДИЈА, МИНИСТЕРОТ ЗА НАДВОРЕШНИ, СИЈАРТО ВО СКОПЈЕ: Груевски многу лобира во Будимпешта за влез на Македонија во ЕУ!

0
500

Често се гледам со Груевски и тој многу се залага за влез на вашата земја во ЕУ!, министерот за надворешни на Унгарија, Сијарто на посета во Скопје денеска, на средба со Бујар Османи. Димитров одби да се сретне со него како знак на протест.

Главен услов на ЕУ за влез на земјата во ЕУ е одговорност за високи функционери обвинети за корупција и криминал, и Грујо со тоа што избега во Унгарија го поткопа тој услов, а сега овој Сијарто не убедува дека Грујо во Будимпшета многу лобирал за Македонија да влезе во ЕУ?!?!

УНГАРЦИТЕ СЕ ЖИВА КОМЕДИЈА! ПРАКТИЧНО ГО КИДНАПИРАА МАФИЈАШОТ, А СЕГА СЕ ПРАВАТ МУТАВИ!