УЛТРА НУКЛЕАРНА БОМБА ЈА ЗДРМА МАКЕДОНИЈА И ГРУЕВЦИ : ИНСПЕКТОРИ ВЛЕГОА ВО ФИРМИТЕ НА КАМЧЕВ ДА ИСТРАЖАТ КАКО СЕ ФИНАНСИРАЛЕ КАМПАЊИТЕ НА ВМРО-ДПМНЕ!

0
1257

Според нашите првични информации, инспектори има во фирмата Монт, која е дел од Орка Холдингот на Камчев. Се проверува уште една фирма, Горфактори од Шпанија, за која се уште нема информации во каква конкеција е со првите две.
Извори од МВР ја потврдуваат информацијата, а повеќе детали најавуваат за текот на денот. Канал 5 ги проверува информациите и во обвинителството.

Последна вест:
Канал 5 доби информација од адвокатот на Полиестедеј, кој не информираше дека во компанијата на нивниот клиент денес нема присуство на инспектори.
Истиот адвокат ова го тврди и за компанијата Горфактори од Шпанија.

Извори од МВР ја потврдуваат информацијата, а повеќе детали најавуваат за текот на денот. Канал 5 доби информација од  обвинителството кои сметаат дека најверојатно станува збор за акција организарана од МВР, и во моментов немаат повеќе информации, но доколку има елемнти на кривично дело, ЈО ќе постапува.

Инаку, аферата се појави откако ревизорите ги објавија извештаите за претседателските избори. СДСМ, по ова ја обвини ВМРО-ДПМНЕ дека незаконски ја затвориле наменската сметка.

-Согласно Изборниот законик (член 71) сите трошоци за кампањата исклучиво треба се покријат од средствата на таа сметка. Долгот на ВМРО-ДПМНЕ од 400.000 евра останал, а сметката за оваа кампања е веќе затворена. Значи нема законски основ веќе за покривање на овој огромен долг. Очигледно, ВМРО-ДПМНЕ и потпсникот на сметката за овие избори, генералниот секретар Игор Јанушев, не го почитувале Изборнио законик – рече тогаш портпаролот на СДСМ Костадин Костадинов.

Извор : Канал5