УКРАДЕНИТЕ ПАРИ ЌЕ МУ ОТИДАТ ЗА АДВОКАТИ: Во случакот Титаник Грујо ќе го бранат дури 6 адвокати, заедно со сите други случаи, него го брани АРМИЈА од 15 адвокати кои пак имаат над 50 асистенти!!!

0
1403

Груевски во Титаник ќе го бранат дури шест адвокати

Пораншениот премиер Никола Груевски, заедно со уште 20 обвинети во Титаник денеска ја сефтосаа новата зграда на Кривичниот суд, каде што им се суди за изборни манипулации во 2011 година.

Груевски во овој предмет ќе го бранат дури шест адвокати и тоа Донче Наков, Штерјо Зиков, Димитар Дангов, Сања Алексиќ, Боро Тасевски и Еленко Миланов. Останатите обвинети имаат по еден или двајца адвокати.

Новата баркона зграда на Кривичен беше пуштена во употреба во саботата, а ова е прво судско рочиште кое се одржува во неа.