ТРТ МИЛОЈКО, ГЛАСЕН НА УСТА, СЛАБ НА ДЕЛО – АПАСИЕВ: НЕ БИЛО ЛЕСНО ДА СЕ БИДЕ ПРАТЕНИК, СО КРМОВ СМЕ ПО 10 ЧАСА ВО СОБРАНИЕ И НА КРАЈ НИШТО НЕМАМЕ СРАБОТЕНО

0
841

– Не било лесно да се биде пратеник, со Крмов се отепуваме по 10 часа во собрание и на крај пак ништо не се гледа сработено, и сега решивме да се фокусираме само на некои работи, се друго ќе баталиме… Треба да ни се дадат асистенти кои ќе ни помагаат, сега сме сами и тешко ни е многу…

Апасиев во интервју за Инфомакс. Курево мисли пратеник е исто како професор на факултет, оди на предавања кога ќе ти текне, таму имаш асистенти кои ринтаат за тебе ти само пиеш кафица и по 2-3 саата на ден и бришка дома да се правиш паметен на социјални мрежи…

Голем на јазик и моќен на говор, но слабо на дела кога треба да се сработи, типична комуњара, сите левичарски општества пропаднале поради мрзата на левичарите, тоа е главниот проблем на сите левичари и целата левичарска идеологија, се повикува на трудот на работникот но без пазарните механизми и капиталистичката сопственичка хиерархија каде шефовите и газдите можат да те избркаат од работа ако не ја постигнеш дневната норма, тоа ги нервира левичарите што не им се работи затоа мразат и шефови и газди и бараат прераспределба на капиталот преку револуција ги мрзи до пари да стигнат со напор мака и талент…