ТРИ НОВИ СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС ДЕНЕС ВО ПРИЛЕП

0
116

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, петок 3 јули:

  • Од Центарот а јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 3 случаи на коронавирус, а по еден случај е регистриран и во општините Крушево и Македонски Брод;
  • Бројот на активни случаи изнесува 46, од кои 37 се наоаѓаат на домашно, а 9 на болничко лекување;
  • На Инфективното одделение во прилепската Општа болница „Борка Талески“, хоспитализирани се 8 лица позитивни на коронавирус.

Со почит,

Општина Прилеп