ТРИЧКО ГО ОТЕПА ГЕРОТА : КАКО ДА ДОЗНАЕТЕ КОЛКУ Е ГЕРО СТАР МАКЕДОНЕЦ?! ДА ГО ВКЛУЧИТЕ НА ,,МАКЕДОНСКО ДЕВОЈЧЕ”, ДА ГО ПРЕСЕЧЕТЕ НА ПОЛОВИНА КАКО ТРУПЕЦ ИЛИ ДА ГО ИЗВАДИТЕ ОД ГАЗОТ НА МИЛЧИН И ДА МЕРИТЕ КОЛКУ Е ВРУЌ!

0
656

Најсигурен начин да утврдите колку е Геро стар како Македонец, е да го пресечете во половината и врз основа на прстените што ќе ви се покажат на трупот, како и кај секое дрво, да утврдите колку години има овој познат Македонец. Според скалата: еден прстен еден век старост.

Вториот начин е преку музичкиот полиграф. Го вклучувате Геро на музиката на “Македонско девојче” и ги собирате неговите солзи во посебен солзарник кој оди со полиграфот. Сто грама солзи се еднакви на пет века национална старост.

Третиот начин за утврдување на националната старост на Геро, е таканаречениот Милчин уеј. Го вадите Геро од шупакот на Владе и мерите колку е вруќ. Секој степен над 36 со 4, е еднаков на десет века национална старост. Последен пат кога го меревме имаше 43 со 7 Целзиуса!

Бранко Тричковски на Твитер