ТРЕСНА ЗЕЛЕНА И ОСТАНА ЖИВ : ЈАНКО БАЧЕВ СО ТЕШКА БУДАЛАШТИНА – МАРКО АРНАУТОВИЌ НЕ МУ ПЦУЕЛ МАЈКА НА ЕЗЏАН АЛИОСКИ ТУКУ ТОА Е ВМРОСКИОТ ЗНАК ЗА ЦЕЛА И ОБЕДИНЕТА МАЌЕДОЊА

0
163
Интересен момент од синоќешната средба. „Австриецот“ Марко Арнаутовиќ (од татко србин и мајка австријка) при постигнувањето на третиот гол за Австрија почна да пцуе и да гестикулира кон македонскиот фудбалер Езџан Алиоски.

Внимавајте добро, Марко гестикулира кон Езџан со македонскиот знак за „Обединета Македонија“. За жал, Алиоски по потекло од прилепско, се декларира како Албанец со албански мајчин јазик и не ја пее химната, иако води потекло од исламизирани Македонци – торбеши. Треба да му се објасни на Алиоски дека предавничките власти во изминатите 30 години ги препуштија македонците-муслимани на албанизацијата од страна на ДУИ.

Очиглено Марко и Езџан имаат нерасчистени гледишта додека играа заедно во втората лига на Островот, Марко за Вест Хем и Стоук, а Езџан за Лидс.
Фејсбук статус на лидерот на ,,Единствена Македонија”, Јанко Бачев.