ТРЕНДО И ОФ НЕТ СЕ ПРИКЛУЧИЈА КОН МАШИНАТА ЗА ЛАЖНИ ВЕСТИ НА ВМРО ДПМНЕ НА НАЈЈАКО!

0
1138

Навидум од прва ако некој не ја знае работата ќе си помиски дека Трендо е во право, хихи, хаха, пуштале чешмичка и за тоа правеле прес…

Но сепак ако се прочита оригиналната вест за настанот ќе се види дека се работи за носење на водовод до населба во Штип која немала водовод НИКОГАШ, значи над 100 години тој дел од градот со вода се снабдувале од бунари и сега општината со помош на владата на над 1000 штипјани им донесе вода и симболично се пушти чешмата пред новинарите за да се види дека има вода во цевките.

Ете и така Трендо стана дел од машината за лажни вести на ВМРО ДПМНЕ, воден од омразата кон СДСМ ја лаже јавноста и своите читатели… Демек СДСМ се фалел со чешмички, не бе Трендо, СДСМ гради ВОДОВОДИ, тоа што твоите вмровци не го правеа туку народните пари ги трошеа за споменици или ги крадеа додека ти со нив локаше по кафани и се кикотеше 12 години…