ТРАЈАН ДИМОВСКИ ЖЕСТОКО ГО ИСКАРА ВМРОВЧЕТО ТРИПУНОВСКИ : Ја користите маката на земјоделците

0
208

Министерот за земјоделие Трајан Димковски на дебата со дополнителниот заменик министер Трипуновски на ТВ 24 истакна дека политичкиот противник ја злоупотребува маката на земјоделците за политички поени. „Случаите коишто ги искористивте, за жал, секогаш повикувајќи се на маката на земјоделците, вие доведовте земјоделец којшто го сликавте, којшто го натеравте да даде изјава, и замислете, тој истиот, каде што вашиот советник е во кабинетот сега седи, да го прашавте каков записник му направи кога излезе на терен, ќе видите дека има узурпирано земјоделско земјиште“, кажа Димковски.