(Транскрипт) Јанкулоска и Котевски: Цаци од Сител ќе го направи прилогот патетичен

0
1804

cacicrvenokaputce

Разговор помеѓу Гордана Јанкулоска и Иво Котески

ГЈ: Али Канал 5 колку незнаат вака да..

ИК: Ич таа изјавата како ја налепија, значи оваа од ОБСЕ збори нели за генерално случајот оценки

ГЈ: Да де да ја за девојчето

ИК: Ако лепиш болје ако лепиш веке залепи изјава тоа со девојчето би требало да иде во контекст на службенава белешка и тие цитатите што ги кажуват ќе ве убијам и тебе и девојчето

ГЈ: Да де да и нешто демек исто и со  оној дел кај што викаме дека не бил на должност ова, она и така некако да ја налепиш ма да она со девојчето добро изгледа вака

ИК: Не не супер е

ГЈ: Мислам ептен е она …

ИК: И реков Цаци е дежурна во сабота така да фино би било во сабота да се обидеме нели да до тогаш да ги договориме луѓево

ГЈ: Да, да е добро тоа што рекоа не е семејството во Гостивар ова, она тоа е ок ама колку незнаат да го направат на толку зборење со Богатинова ти кога влезе кај мене на телефон  со неа зборев, му се јавив и на Зинго да видеме и они шо ќе направат

Разговор помеѓу Гордана Јанкулоска и Иво Котески

 ГЈ: Да тоа ќе заврши работа и плус ќе заврши работа Цаци ако го направи ептен патетично

ИК: Не не Цаци е на вести некој ќе го направи патетично али му кажав ја и на Далибор

ГЈ: Добро она да го провери

ИК: Апсолутно тука имаме соработка

ГЈ: Да ама и за денес и за денес да си биде

ИК: Што прилогот? Ја им реков абе нашиве се морони мислам ја неможам се да им работам, да речеме ја им кажав училиштето на девојчето, тоа не е тајна или шипоиве знаат во кое школо учело Гоце Делчев, да почнат со прва реченица да биде, два дена малата не иде у школо, загрозени се иселени

ГЈ: Дека после тоа неможела да даде изјава истрауматизирана па психолог некој да…

ИК: Па тоа им викам утре снимете ја вратата од нивниот стан значи иселени се затворена врата и крај

ГЈ: Да де да или да земат изјава од психолог демек што ќе значи ова за  девојчето ќе биде ли нормална…некои такви знаеш

ИК:  Не ако  зборот у камера све ќе покрие тоа по што му  кажав и на Далибор да им објасни дека изјави од камери ни требат ќе  се договориме со Сител, дека џандаров незнам бил јак и грижлив татко, чуствителен имал самоконтрола

ГЈ: Па девојчето секој ден плачело сега неможеле да ја смираат и се враќале сликите такви некои

ИК: Да де така драма

ГЈ: Па психијатар некој ние филм Анџелина Џоли ќе снимеме

ИК: Уште да ќариме нешто џандар што убил двајца

ГЈ: Не само што нејќеме да изгубиме него ќар да искочиме

ИК: Да де да од двајца убиени ама не реално кај македонци се дуи гласачко тело у Тетово македонци ти се а нема македонец што реално нејќе

ГЈ: Затоа и овој од Алсат кога ме праша не му полемизирам самоодбрана за убиство е пријавата и си терам девојчето овој, оној по шо

ИК: Да де да ама овакво нас македонци не гласаа ама македонци прва реакција е ако така им треба друг пут нека се замислат што прават овие важат за дивјаци еве ви пичка ви матер последен пут пак терајте пак уште двајца

ГЈ: Вака изгледа дивјачки , сложувам се…

Разговор помеѓу Гордана Јанкулоска и Иво Котески

ИК: Мислам не беше нешто. Не беше пљукачки.

ГЈ: Не беше спектакуларно, ама Телма е бе Иво.

ИК: Да.

ГЈ: Ко Сител да направи објективен прилог за комуњарите. Сега имаат у најава, нето у стилу искршени прозори во Гостивар, ова-она.

ИК: Кој? Телма?

ГЈ: Па така негде ко га прочитав. Да. Закани, навреди и искршени прозорци на протестот во Гостивар е наслов.

ИК: Не бе тоа, како не се погоди, тоа ќе беше многу јако да се погодеше и некој новинар да зачукаа тие кретените.

ГЈ: Еј тоа супер ќе беше.