ТРАНСКРИПТ – Судијката Светлана Костова фатена во тешки криминален прчвајз – Се информира дали има нешто ново за плаќањето на провизиите!

0
757

svetlana

Лидерот на СДСМ денеска одбјави разговор меѓу, како што вели, соработничката Светлана Костова со Haim Hakeyny и Влатко Стојковиќ. Костова прашува дали има нешто ново за плаќањето на провизии и набавка за опрема за прислушување.

Лицето за кое Заев вели дека е Стојковиќ вели дека уште 100-ка фали .

Разговор помеѓу Светлана Костова и Haim Hakeyny

ХХ: Ало, Светлана.
СК: Да, Хаим.
ХХ: Добра вечер.
СК: Добра вечер.
ХХ: Добра вечер госпоѓо.
СК: Добро вечер господине. Како сте?
ХХ: Како сте Светлана? Дали е се во ред?
СК: Да, се е во ред. Само што се вратив од суд.
ХХ: Вие, што?
СК: Бевме на суд денеска, на едно сослушување.
ХХ: И веќе имате домашна?
СК: Да.
ХХ: Аха, значи сериозно е ова. Хаха.
СК: Вие како сте.
ХХ: Добро. Дали вчера ја добивте мојата порака ?
СК: Да, да и го очекував вашиот повик.
ХХ: Се сретнавме со директорот, и состанокот беше многу добар, како и секогаш. И работите стојат вака: ние сега ја променивме банката, на друго место, друга банка.
СК: Во Македонија?
ХХ: Не, не. Во Будимпешта.
СК: Во Будимпешта, во ред.
ХХ: затоа што беше многу, многу, многу бавно и тоа е проблем.
СК: Мхм.
ХХ: И директорот ни даде детали од друга банкарска сметка на која ќе ги уплатиме парите. Но, во понеделник компанијата конечно ќе го плати остатокот од парите за авансот
СК: Во ред.
ХХ: Бидејќи тие ги добија парите од Будимпешта, мислам дека вчера или денес, така некако. И тие ќе го направат тоа во понеделник. Ние ги разгледавме бројките и слично, нема никакви проблеми и тоа е тоа. Јас ќе останам во конаткт со Вас, затоа што е многу важно за мене и за проектот Вие да бидете запознаени со нови информации.
СК: Секако. Јас се враќам следниот петок.
ХХ: Вие си заминувате за 8 дена од денес.
СК: Да, следниот петок ќе бидам во Македонија, не е проблем.
ХХ: Аха, во ред тогаш. Јас сега нема да Ви дадам детали, Вие ќе ги видите лично.
СК: Да.
ХХ: Во ред штом е така, јас ќе останам во контакт со вас со цел да Ве известувам, или со смс или со телефонски повик, но е многу важно Вие да бидете информирани и јас ќе се погрижам за тоа.
СК: Во ред, Ви благодарам многу.
ХХ: Во ред. Ви благодарам Светлана.
СК: Во ред Хаим, имајте убав ден.
ХХ: Ви благодарам.
СК: Пријатно.
ХХ: Пријатно.

Разговор на Светлана Костова со Влатко Стојковиќ

ВС: Ало?
СК: Ало Влатче?
ВС: Еј, повели.
СК: Заборавив вчера да те прашам…
ВС: Ајде.
СК: Да не има нешто ново во однос на плаќањето?
ВС: Е па денеска ќе провериме, мислам дека ќе, би требало да стигне имаме најава и да видиме ако може утре или задутре да исплатиме.
СК: Сето да го завршите. Добро оти…
ВС: Ама мислам дека….
СК: Ние имаме состанок со директорот, затоа.
ВС:…далеку е од све. Мислам дека уште 100-че фали.
СК: Пак ќе фали, а?
ВС: Не, не уште 100-ка фали, не се стигнати или 90…
СК: Овие, овие што ќе стигнат пак ќе фали?
ВС: Е не, ја ги очекувам тие дали се стигнати. Значи уште тие 90 последните.
СК: Ако стигнат тие може да се затвори авансот конечно.
ВС: Да, да, да. Ако не е стигнат исто ја ќе пробам евентуално со мои нешто да убацам некои динар, за да затворам. Ваљда они ќе ги пуштат сите.
СК: Не јас ќе се видам денеска секако со директорот, значи така е договорено…
ВС: Кажи му така, молим те. И она поразговарај го конечно зошто јас се чув со него…
СК: Да де да, еве го јас правам нешто, не ставам и тука нешто, знаеш како нешто измислив, ама…ќе ти кажам, само првин директорот да го види.
ВС: Види ако може, можеш и да ме викнеш, не е проблем никаков.
СК: Не, не овде ставив amount of the donation will be толку и толку which is include или така нешто, кое е вклучено expenses and provision for the така нешто ќе биде.
ВС: Може, може.
СК: Така нешто, ќе го прашам само директорот и така ќе го ставиме.
ВС: Мора да стои за да знаеме…
СК: Мене ми е уште го немам видено да знаеш.
ВС: Ако, ако.
СК: Само ми прати порака дека денеска ќе се видиме..
ВС: И мене вчера ми рече дека ќе ме викне, ама
СК: Не, не денеска мора да ме види, имаме состанок…
ВС: Важи. Здравје
СК: Мислам дека ќе се видиме.
ВС: Важи. Ако Ви требам, свртите, иако јас ќе бидам денеска со некои гости ама…
СК: Не е страшно. Сакав да бидам сигурна што имаме до крај.
ВС: Важи. Супер се гледаме, чао.
СК: Важи, чао.


Разговор помеѓу Светлана Костова со соговорник 2

С.2: Ало.
СК: Молам.
С.2: Светлана?
СК: Да.
С.2: Здраво —— е на телефон. Како сте?
СК: Добро, благодарам. Како сте Вие?
С.2: Добро сум, добро. Имате неколку минути?
СК: Да, секако, секако.
С.2: Во ред. Најпрво да зборуваме за нашиот бизнис. Дали имате некои информации за трансферот?
СК: Во ред.
С.2: Знаете нешто? Дали е пристигнато или?
СК: Не, затоа што не го видов директорот денес, но мислам дека утре ќе се видам со него.
С.2: Во ред. Затоа што ни е важно да знаеме, бидејќи сакаме да продолжиме како што се договоривме.
СК: Во ред.
С.2: И втората работа е во врска со посетата.
СК: Да.
С.2: Јас проверив и видов дека празникот е на 7ми и на 8ми. Затоа втората седмица не е во ред.
СК: Во ред.
С.2: Затоа ако сакате да дојдете, ќе треба да одберете една, две или три седмици подоцна, како што сакате.
СК: Не, три седмици е малку доцна и ќе биде невозможно.
С.2: Затоа ќе треба да одлучиме, дали седмицата што започнува на 13-ти или 20-ти?
СК: Ќе мора да проверам со директорот, во врска со ова. Утре ќе го прашам за трансферот и за датумите, и ако е прифатливо за 13-ти, оваа седмица
С.2: Во ред. Дали сакате да Ве побарам утре ова време?
СК: Да, ако имате време.
С.2: Да секако. Значи околу 4-5 часот да Ве побарам?
СК: Ве молам пред 5, затоа што имам час по француски јазик, имам тест, затоа.
С.2: Во ред значи пред 5 часот.
СК: Да.
С.2: Во ред, ова време значи.
СК: Да.
С.2: Во ред, и ќе ми кажете дали оваа седмица е во ред и ќе одллучиме за точниот датум, но да знам која седмица.
СК: Во ред. Јас само сакам да го прашам дали е прифатливо за него, сакам да бидам сигурна дека ќе се согласи со датумот.
С.2: Во ред, во ред. Значи ќе зборуваме утре и ќе се договориме. Ви благодарам многу Светлана. Пријатно.
СК: Пријатно.

Разговор помеѓу Светлана Костова и соговорник 2

СК: Ало.
С.2: Здраво Светлана. —- е на телефон, како сте?
СК: Добро, благодарам. Бев на состанок и затоа не можев да се јавам.
С.2: Во ред. Ве барав и вчера вечерта.
СК: Вчера имав тест по француски јазик и телефонот ми беше исклучен, а потоа заборавив да го уклучам.
С.2: Во ред, не е проблем. Значи дали имаме новости или сеуште не?
СК: Тој рече дека ќе провери, а за датумите е во ред.
С.2: Седмицата што започнува на 13-ти?
СК: Да, таа. Но за трансферот тој рече дека ќе провери и ќе ми даде дозвола да…но се до сега тој не ми дал дозвола да пратам уште еден трансфер.
С.2: Не Ви даде?
СК: Не, не.
С.2: Значи ние чекаме?
СК: Сеуште чекаме тој да ми се јави.
С.2: Во ред, не е проблем. Јас ќе го информирам ХХ, најверојатно тој ќе Ве контактира утре или задутре, и можете да му пратите смс ако сакате.
СК: Да.
С.2: Во ред, ќе чекаме.
СК: Денес му пратив смс порака повторно, затоа што е болен и не е на работа и се надевам дека ќе одговори.
С.2: Во ред. Значи ќе почекаме со вториот трансфер
СК: Да. Бидејќи тој рече дека ќе ми даде дозвола за…
С.2: Во ред, ќе му кажам на ХХ и ќе чекаме. Во врска со Вашата посета. Мислам дека треба да дојдете во недела, ако тоа е во ред со Вас.
СК: Во ред.
С.2: Можете да пристигнете во недела доцна навечер и да почнеме во понеделник наутро.
СК: Тоа е 12-ти јуни.
С.2: Да, на 12-ти јуни е летот за Израел. А за летот назад сеуште не знам, но ќе биде или четврток или петок.
СК: Во ред, тоа зависи од вас.
С.2: И ќе имаме најмалку три дена. Дали е во ред за вас да се вратите четврток или петок?
СК: Да во ред е, но зависи од Вас, како ќе успеете се да организирате. Од вас зависи, но јас ќе бидам слободна таа седмица.
С.2: Во ред. Значи, се договоривме дека ќе дојдете во сабота на 12-ти и ќе видиме кога ќе се вратите. Во ред, ќе Ве известам.
СК: Во ред. Ви благодарам.
С.2: Ви благодарам Светлана. Пријатно.
СК: Пријатно.