ТРАГИ КОМИКО ВО САД – ХОРХЕ МАЌЕДОНСКИ НАПРАВИ ГОЛЕМ ГАФ, ОД ШТО Е ГОЛЕМ ПАТРИОТА ОД ПРЕКУ 30 МАКЕДОНСКИ ЦРКВИ ВО САД ТОЈ ОТИДЕ ВО БУГАРСКА ЦРКВА КОЈА Е ПОД БПЦ!!!

0
2372

Од над 30 македонски цркви во САД кои се под јурисдикција на МПЦ, копукот Хорхе отиде баш во бугарска црква која е под јурисдикција на БПЦ?!?!

Ова ни го дојави наш иселеник од САД:

“Инаку Иванов беше гостин во Црквата св. Климент во Детроит што е под Бугарска јурисдикција преку МПО (Макдонската патриотическа организација).

Нашите ја граделе па МПО ја зема и ја предаде на БПЦ.”


Ние како портал Мактел не сме бугарофоби, немаме ништо против БПЦ која е сега технички и наша црква мајка, но смешно е како челниците на ВМРО ДПМНЕ дома глумат лудило и се големи патриоти, но во странство се однесуваат сосема спротивно од тоа во надеж дека некој нема да ги забележи.

За воља на вистината, Хорхе не го попречуваше договорот со Бугарија, но неговите фанови се големи бугарофоби и србољуби за кои само мајка Србија е лекот а Бугарија е најголемото зло на планетата.

Ние како Мактел сме за соработка со сите и пријателство со сите без да се глуми големи патриоти а во суштина да се крие зад тоа само болна желба за власт и народна пљачка!