Тотален стриптиз на ВМРО-Помилувана

0
635

Сигурен сум дека сте одгледале барем неколку играни или документарни филмови за последните денови на Хитлер во бункерот во Берлин? Се сеќавате на тој очај и организациско-морален распад, на крајот на една луда нацистичка авантура, која светот, а особено Германија, ја чинеше вкупно 48.231.700 воени и цивилни жртви и половина век материјална, политичка и морална реставрација што никогаш нема да биде сосема завршена? Се сеќавате како, и кога татнежите околу нив веќе се слушаат и на влезот од бункерот, некои од најверните соработници на фирерот веруваа дека, еве, само што не стигнала веста за „супер-оружјето“ што Хитлер само што не го распакувал од подрумот на подземниот бункер, со кое само што не се нанел дефинитивен пораз на сите непријатели на фашизмот?!
Иако не тврдам дека сеќавањата за последните часови на австрискиот каплар од 16-тата баварска резервна регимента се најсоодветната аналогија за нашиве собитија, сепак дозволете ми да ви претставам како изгледа деновиве штабот на ДПМНЕ, под раководство на нашиот Голем Водач од 1-та македонска резервна чета…

Целата колумна ОВДЕ