ТОНИ ДЕЛКОВ: ВО ОПШТИНА НЕГОТИНО ВО ТЕК Е ИЗГРАДБА НА КРУЖЕН ТЕК КАЈ УЛ. МАРШАЛ ТИТО И УЛ.БАБА АНА ТАШЕВА ВО РАДИУС ОД 10 МЕТРИ СО ДВЕ КОЛОВОЗНИ ЛЕНТИ ОД 5,5 МЕТРИ

0
626

👉 Во тек е изградба на кружен тек на улица „ Маршал Тито “ на спојот со улица Индустриска и улица „ Баба Ана Ташева “. Радиусот на кружниот тек ќе биде 10 метри, а двете коловозни ленти се со ширина од 5,5 метри.

🏗️ Изведувач на градежните активности е фирмата „ Градба Промет ДОО “ Кавадарци, а надзор е фирмата „ Павер Трејд “ Кавадарци.

💶 Вкупната вредност на проектот изнесува 7.775.839 денари, средства обезбедени од Буџетот на општина Неготино.

⚠️ Во текот на изградбата на кружниот тек, сообраќајот ќе се одвива согласно времениот сообраќаен проект.

Продолжуваме..

Фејсбук статус на градоначалникот на Неготино,  Тони Делков.