ТИПИЧНО УЦВИКАНО МАКЕДОНЧЕ : НИТУ ЕДЕН ОД ТРОЈЦАТА АДВОКАТИ ПО ИЗБОР НА ПАЛЧО НЕ ПРИФАТИЛЕ ДА ГО БРАНАТ

0
254

Веднаш  штом ма 15 ти месецов беше екстрадиран од Турција Палевски од приторот во Шутка со писмо до судот побарал адвокати во судскиот процес да му бидат Тони Менкиновски, Славчо Секуловски и Јовица Страшевски.

Но ниеден не прифатил да му биде бранител па во судскиот процес за грозоморните убиства на 14 годипната  Вања и 76 годипниот Панче  согласно законот судот ке му додели адвокат по службена должност.

Палевски по екстрадицијата по бегството во Турција е во 30 дневен притвор во притворскиот затвор Шутка.