ТЕРМОНУКЛЕАРНА БОМБА СО РАЗОРНА МОЌ : ПОРТАЛОТ ДОСИЕ ГИ ОБЈАВИ ФОТКИТЕ НА ИМПРОВИЗИРАНИТЕ РАЧНИ БОМБИ ВО СОБРАНИЕ СО КОИ ВМРОВЦИТЕ НА КРВАВИОТ 27-МИ АПРИЛ ПЛАНИРАЛЕ ДА ГИ РАЗНЕСАТ ПРАТЕНИЦИТЕ НА СДСМ И ДУИ!!!

0
3196

Порталот Досие.Мк ги објави импровизираните рачно изработени бомби кои биле поставени на крвавиот 27-ми април со цел подоцна да ги разнесат пратениците на СДСМ и ДУИ.

Во порталот Досие.Мк се вели дека рачно изработените импровизирани експлозивни направи биле поставени на 27 април за време на настаните во Собранието.

Исто така се вели дека во обвинителниот акт пишува : “обвинетиот Лазаревски Јованче околу 20.40 часот на првиот спрат на Собранието под работно биро во канцелариите бр.116 и 118 кои меѓусебно се поврзани оставил импровизирана екслозивна -две пиротехнички средства со компримиран бутан гас од 300мл облепени со селотејп трака”.

Извор : Досие.Мк