ТЕРМОНУКЛЕАРНА БОМБА НА ,,ФОКУС” : Глуварчето на Бате Саше е исто како она на Орце Камчев и одлетало накај „Софија Градба“, „Жито Полог“, „Пелагонија“ и на „Здрaвје Радово“?

0
3248

Веднаш по повлекувањето на Сашо Мијалков од директорската позиција во УБК, неговото семејство ја формираше „Бест Веј Инвестмент“, која ја откупи нафтената компанија „ОМ Петрол“, како и складиштето за нафта и трите бензински пумпи од бизнисменот на „РТ Транс“.

Покрај тоа, првиот братучед на Груевски формираше и фирма за товарен патен транспорт.

Но, информациите што „Фокус“ ги потврди преку надлежните институции, откриваат дека Мијалкови не застанале тука, бидејќи неодамна ја откупиле градежната компанија „Софија Градба“, која е акционер во „Жито Полог“ и ЗК „Пелагонија“, а со самото тоа станува дел од сопственичката структура и на „Здравје Радово“!

Текстот во целост прочитајте го во најновиот број на неделникот Фокус.