ТВИТЕР ЗАПОЧНА ОФИЦИЈАЛНО СО ТЕСТИРАЊЕ НА ОПЦИЈАТА ЗА ЕДИТИРАЊЕ НА ТВИТОВИ

0
389

Можноста за уредување на твитови е една од опциите што корисниците ја посакуваат со години. Илон Маск беше иницијаторот за оваа опција на, а сега и официјално започна тестирањето на оваа опција.

На почетокот ќе биде воведена само за интерно тестирање кај вработените на компанијата, а наскоро тестирањето ќе се прошири и на самите корисници. Оваа опција нема да биде достапна за сите, туку само за претплатниците на сервисот Twitter Blue.