ТАЧИ : САМООПРЕДЕЛУВАЊЕ ПРАВИ ЛОШ ПРЕСЕДАН, ШТО АКО ВЛЕЗЕ И РУСИЈА?

0
504

Лидерот на ДПА, Мендух Тачи, предупредува дека вмешувањето на косовската Самоопределување во изборите во Македонија може да биде опасен преседан. Според него, добро е што ЕУ не ѝ отвори пат на Албанија, бидејќи тогаш „ние тука би останале како деца сами во темниот двор“.

Лидерот на ДПА, Мендух Тачи, предупредува дека вмешувањето на косовската Самоопределување во изборите во Македонија може да биде опасен преседан. Според него, добро е што ЕУ не ѝ отвори пат на Албанија, бидејќи тогаш „ние тука би останале како деца сами во темниот двор“.