Татко му на бате Саше, Јордан Мијалков го прислушувал Мане Јаковлевски?

0
1354

man jak

На Фејсбук се појави документ, според кој министерот за внaтарешни работи во првата експертска влада на Македонија, Јордан Мијалков, на 2 декември 1991 година донел решение врз Маноил Јаковевски – Мане, кој важи за еден од основачите на ВМРО-ДПМНЕ, да се „примени мерката за ТАЈНА КОНТРОЛА НА ТЕЛФОНСКИОТ МЕЃУНАРОДЕН СООБРАЌАЈ“.

rese

Во тоа време Јаковлевски живееше во Берлин и беше сопственикот на ресторанот „Ново Скопје“.

Мане Јаковлевски неодмана самиот на Фејсбук го обелодени истиот документ од кој се гледа дека бил прислушкуван.

Деновиве беше поднесена иницијатива за лустрација на Јордан Мијалков, но засега нема информации дали Комисијата за лустрација почнала да работи на неа.

Извор: Либертас