ТАРАВАРИ : МАКЕДОНИЈА НЕ ОТПОЧНА ПРЕГОВОРИ СО ЕУ ЗА ВЛЕЗ ВО УНИЈАТА ПОРАДИ КОРУПЦИЈАТА И КРИМИНАЛОТ, СО ВМРО-ДПМНЕ ЗАЕДНО ЌЕ ГИ ТЕРАМЕ ТРИТЕ ОСНОВНИ СТОЛБОВИ НА НОВАТА ВЛАДА

0
209
  • Најголемиот проблем на Македонија зошто не ги започна преговорите е корупцијата и криминалот. Не функционирањето на институциите, политизирање на институциите, ова е рак рана на Македонија.

    Ние како идна влада не треба да се сконцентрираме на еден проблем, треба да работиме паралелно на сите три основни столбови на владата, економски развој, борба против криминал и корупција и правна држава и паралелно да се тера европската агенда како да дојдеме до уставните измени.

Арбен Таравари за ,,Топ Тема” на Телма ТВ.