ТАРАВАРИ ЗА ПЛУСИНФО : ЗА ВРЕМЕ КОАЛИЦИЈАТА СО ДУИ ВО ВЛАДА АЛИЈАНСА НА АЛБАНЦИТЕ БЕШЕ ВО КЛИНИЧКА СМРТ, ОСНОВАЧИТЕ И ИДЕАЛИСТИТЕ НИ БЕА МНОГУ РАЗОЧАРАНИ

0
252
  • Делот кој што го води Зијадин Села е составен повеќе од функционери на партијата, таму нема многу оснивачи на партијата бидејќи тие што се од оснивачи на партијата во тој дел се околу 10 отсто а се 90 отсто на овој дел кој го застапувам.

    Тие што бевме идеалисти во партијата што ја основавме заедно Алијанса кои потоа не беа активни со што се пасивизираа и се разочараа посебно кога влеговме во коалиција со ДУИ во Влада со што од тогаш повеќе од пола партија ни беше во клиничка смрт.

Арбен Таравари во подкастот на ,,Плусинфо”.