ТАРАВАРИ : ВО ЗДРАВСТВЕН ДОМ НА ГРАД СКОПЈЕ ИМА 10 АКТИВНИ ЕКИПИ, ТАМУ ФАЛАТ ПЕРСОНАЛ, МОРА БРЗО ДА СЕ ИНТЕРВЕНИРА, ТРЕБА ДА СЕ ВРАБОТАТ ОД 100 ДО 150 МЕДИЦИНСКИ ЛИЦА ЗА ДА МОЖЕ БРЗАТА ПОМОШ НОРМАЛНО ДА ФУНКЦИОНИРА

0
144
  • Вчера бев во здравствен дом, точно знам колку екипи има во град Скопје од брзата помош. Од персоналот добив одговор дека вкупно се десет екипи на град Скопје, а тоа е многу малку за главниот град.

    Но тоа главен проблем не се недостатокот на возила туку недостатокот на кадарот, медицински сестри, медицински екипи, болничари и доктори. Таму треба минимум уште 100 до 150 луѓе да се вработат за од 10 екипи да може нормално да функционираат и таму треба веднаш да се интервенира.

Арбен Таравари во подкастот на Кристијан Ландов ,,Претрес”.