ТАЛЕСКИ : НА ГРАЃАНИТЕ ИМ Е ПРЕКУ ГЛАВА ОД КОЧЕЊЕТО НА АНТИ КРИЗНИ ПАКЕТ МЕРКИТЕ ОД ОПОЗИЦИЈАТА КОИ СЕ ОБИДОА ДА БОЈКОТИРААТ НАД 1 МИЛИЈАРДА ПОМОШ ИСПЛАТЕНИ ОД ДРЖАВАТА

0
313

На граѓаните им е преку глава од ваквите игри кои ги прави опозицијата, мора сите да сфатиме дека во овој момент е важно како да се справи целата држава со оваа здравствена криза која зададе и сериозни импликации и последици врз економијата на сите граѓани или поготово на одредени категории на граѓани кои што се директно зафатени од овие економски последици.

Со оглед на тоа дека се исплатени над 1 милијарда и повеќе евра во петте пакети на владини анти кризни мерки кои што владата преку собранието ги реализираше, заменик министерот за финансии даде извештај дека имаме над 95% искористеност на сите средства предвидени како анти кризни мерки за граѓаните со цел да се преброди оваа глобална криза, изјави пратеникот на СДСМ, Миле Талевски.