ТАЛЕВСКИ : НА ДЕНЕШНАТА 17-ТА СЕДНИЦА НА СОБРАНИСКАТА КОМИСИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ОДБРАНА ДОНЕСЕНА Е ОДЛУКА ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РОКОТ НА КРИЗНАТА СОСТОЈБА ПРОТИВ КОВИД 19

0
137

На денешната 17 седница на собраниската Комисија за безбедност и одбарана, донесовме одлука за продолжување на рокот за постоење на кризна состојба во државата, заради заштита на јавното здравје во услови на пандемија на вирусот ковид-19.

Со продолжувањето на кризната состојбата до 31.12.2021 година, им овозможуваме на државните институции да носат брзи и ефикасни заштитни мерки за справување со вирусот и за намалување на економските последици, предизвикани од пандемијата со Ковид-19.

Интересите на граѓаните, секогаш во нашиот фокус.

Фејсбук статус на пратеникот, Миле Талевски.