СЈО: Не беше поплава туку пукната цевка за парно, целата документација за „Империја“ е сочувана, ништо не е уништено

0
797

Целата документација за случајот „Империја“ е сочувана, ништо не е уништено – велат од СЈО за 1ТВ откако низ медиумите се прошири веста дека во зградата на СЈО се случила поплава. Обвинителката Лиле Стефанова направила увид во документацијата на предметот и потврдила дека ништо не недостасува.

„Тоа не е поплава како што пренесоа медиумите, туку се работи за прскање од пукната цевка за парно. На дел од документите испрскало малку вода, но сите документи се скенирани и сите постојат. Се е сочувано. Обвинителката Лиле Стефанова штотуку ги провери документите од предметот „Империја“ и утврди дека ништо не недостасува“ – велат од СЈО за 1ТВ.