СУДСКИОТ СОВЕТ ЌЕ ОДИ ВО СТРУШКИОТ СУД ЗА ДА ВИДИ ДАЛИ МЕРКО ВЛИЈАЕЛ ВРЗ СУДИИТЕ

0
483

Изјавија дека „за време на неговиот градоначалнички мандат, Мерко злоупотребил фондови и се мешал во правосудните и другите јавни процеси, нанесувајќи штета на довербата на јавноста во демократските институции и претставници“, пишува МКД.мк повикувајќи се на информации од советот.