СТУДЕН ТУШ ЗА ВМРО-ДПМНЕ – ЗАЕВ: ЌЕ ИМА РЕШЕНИЕ СО БУГАРИЈА НАСКОРО ЗАТОА ШТО ДОДЕКА ТРАЕА ИЗБОРИТЕ ТУКА И ВО БУГАРИЈА, РАБОТНИТЕ ГРУПИ РАБОТЕА НАПОРНО И МНОГУ ТОЧКИ ОД ПАТОКАЗОТ СЕ РЕШЕНИ

0
1386

– Додека траеа изборите тука и во Бугарија се преговараше меѓу работните групи и многу голем напредок е направен, многу од точките во патоказот се решени и тоа ми дава надеж дека многу бргу ќе имаме решение со Бугарија и кревање на ветото за старт на преговорите со ЕУ. Исто така во прилог на ова е и фактот што имаме стабилни влади во земјава и наскоро и во Бугарија. Исто така имаме голема помош од многу земји од ЕУ и секако тука е САД кои помагаат да најдеме решение.

Премиерот Заев на денешното потпишување на договор за влез на Алтернатива во владата.