СТОЈАНЧЕ АНГЕЛОВ: ПОЖАРОТ КАЈ С.БОГОСЛОВЕЦ ВО СВЕТИ НИКОЛЕ КОЈ ЗАФАТИ НЕКОЛКУ СТАРИ КУЌИ ВО КОИ НЕ ЖИВЕЕ НИКОЈ Е ИЗГАСНАТ

0
266

Се наоѓам над с. Богословец, светиниколско, каде пожарот зафати неколку стари куќи во кои не живее никој. Нема жртви, нема повредени.

Благодарение на интеревенцијата на ТППЕ Св. Николе и посебно светиниколското доброволно противпожарно друштво пожарот во селото е изгаснат но се движи кон соседниот врв до врвот Богословец како и на исток од селото.

Очекувам до раните утрински часови пожарот да биде ставен под контрола.

Фејсбук статус на директорот на ЦУК,  Стојанче Ангелов.