СТОЈАНЧЕ АНГЕЛОВ: ГО НАБЉУДУВАМ РОМАНСКИОТ ПРОТИВПОЖАРЕН АВИОН ,,СПАРТАН” КОЈ СО ВОДНИ БОМБИ ГО ГАСИ ПОЖАРОТ ВО АТАРОТ НА С.БУКОВИЌ, ОПШТИНА САРАЈ

0
1451

Се наоѓам на позиција од која го набљудувам романскиот противпожарен авион “Спартан” кој со т.н. “водни бомби” дејствува врз шумскиот пожар на стрмен и непристапен терен во атарот на с. Буковиќ, општина Сарај (пожарот и дејството на авионот се целосно видливи од левата страна на автопатот Скопје – Тетово, после с. Ласкарци).

Фејсбук статус на директорот на ЦУК, Стојанче Ангелов.