СТОЈАНОСКА : ,,ПЛАТФОРМА 1198″ ПРЕДВИДУВА РАМЕН ДАНОК СО ШТО, МАКЕДОНИЈА ЧЕ СТАНЕ ЕДНА ОД ЗЕМЈИТЕ ВО РЕГИОНОТ СО НАЈНИСКИ ДАНОЦИ

0
94

Прес-конференција на Дафина Стојаноска, носител на изборна единица 6

Додека министрите на ДУИ мака мачеа да постигнат гол или кош повеќе во просториите на министерствата и додека мака мачеа да договорат тендер плус, и на сето ова, секако, министрите на СДСМ не смеат да гугнат, тетовските стопанственици, пак, мака мачат да опстанат.

Поради овие аздисани политичари, во програмата на ВМРО-ДПМНЕ „Платформа 1198“ се ветува рамен данок кој што ќе остане и во иднина, се ветува Македонија да стане една од земјите во регионот со најниски даноци. И, се ветува на стопанствениците поголема поддршка и помош.

Токму поради овие причини, стопанствениците во Македонија ќе гласаат за бројот два (2), затоа што сакаат Македонија да се врати во нивни раце и Македонија повторно да ја направиме горда.